Sreda 14.02.2018.
21:08
Z. Mirković - Vesti

Ostrog čuva srpske korene

Z. Mirković
Čeka je puno posla: Nova uprava

Kulturni referenti su Miloš Milošević, Đorđe Petrović i Mihajlo Cvetković. Kontrolnu komisiju čine Darko Janković, Staniša Lukić, Stanko Crnogorac, Nikola Jagodić, Goran Tatić. Omladinski referenti u KUD-u Ostrog su Nikolina Dragojević, Sara Crnogorac i Aleksandra Branković.
Referent za javno oglašavanje, kako je navedeno nakon skupštine je Davorin Drobnjak.

Na sednici je donet i zaključak da je, u budućem radu, važan nastavak koncepta bliske saradnje svih internih članova u svim segmentima rada KUD-a Ostrog bez obzira na izvesne kadrovske promene.

Dogovoreno je produbljivanje iskrene saradnje sa svim srpskim klubovima kojima je kao i Ostrogu osnovna ideja delovanja očuvanje i negovanje srpske kulture i tradicije.

Dalji cilj je čvršća saradnja sa svim značajnim institucijama kao i pojedincima u zajedničkim društvenim aktivnostima, pre svega na polju kulture, a u interesu svega onog što društvo u internacionalnom društvenom okruženju svrstava u pripadnike srpske nacije, sa svim svojim obeležjima.

Nova uprava se, kako ističe, zalaže i za što širu saradnju na ostvarenju čvršćeg nacionalnog jedinstva u svim segmentima društvenog života i na taj način za borbu protiv asimilacije u želji za što boljom integracijom u evropske društvene vrednosti, prvenstveno naše omladine.

2024 © - Vesti online