Ponedeljak 19.02.2018.
18:14
D. Dekić - Vesti

Nepodobni spot i gnevni Kojo

M. Todorović
Nikola Kojo

Tako su naprednjaci Aleksandra Vučića snimili su spot u kome se ne bave sobom, već svojim protivnicima i predviđanjem kraha Beograda u slučaju pobede bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa ili predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića. SNS aludira kako gradonačelnik nikad nije na radnom mestu, već protestuje protiv Vučića, a budžet kroji po "svojoj tajkunskoj meri".

Vučić je prokomentarisao da je "spot je šaljiv, nije uvredljiv, ali govori istinu", potvrdivši tako da je za ovaj način komunikacije sa protivnicima. Dodao i da će poštovati odluku REM-a o zabrani spota, a zanimljivo je da se to telo posle dugo vremena oglasilo obrazlažući odluku o zabrani činjenicom da Đilas i Šapić nisu dali saglasnost da se pojave u spotu.

Đilas je, međutim, tražio da SNS spot bude emitovan što više, da bi "cela Srbija još jednom videla ko su i kakvi ljudi koji danas vode našu zemlju".

Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate optužili su SNS da nastavlja s obmanom građana, pošto je Gradska izborna komisija proglasila "fantomsku" listuDosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka, čiji je nosilac SNS funkcioner Milorad Radulović.

Duhovna ishrana i žderanje

Posle fotografija na kojima SNS deli pljeskavice stanovnicima Ripnja, proneo se i glas da je vo na ražnju u jednoj od beogradskih opština.

- Ne delimo sendviče, već knjige - pokušala je koalicija oko Đilasa da kulturnom hranom parira žderanju, poklanjajući u centru grada književna dela prolaznicima.

- Ovlašćeni predstavnik liste Dosta je bilo i Dveri Vojin Biljić je hteo da iznese argumente protiv liste sa identičnim naziv kao Dosta je bilo, ali je isključen sa sednice - saopštili su oni.
Trvenja ima i među Vučićevim protivnicima, a vikend kampanju je obeležilo Tviter prepucavanje glumca Nikole Koja sa liderom PSG Sašom Jankovićem i njegovom suprugom Slavicom. Gospođa Janković je uz sliku na kojoj se vidi da sa suprugom dolazi na premijeru "Hamleta" u izvođenju Nebojše Glogovca, s leve strane stavila sliku nedavno preminulog glumca u naklonu, što je Koja jako naljutilo:

- Tako... nek se klanja sad u tvojoj montaži... nek doprinese tvojoj veličini! Kad je nuđeno da govori u kampanji: "Previše je nacionalan". MUP M - napisao je Kojo pored fotografije.
Ubrzo se ponovo oglasio navodeći da je "i ovo je sigurno bolje nego korišćenje mrtvih glumaca u "Zalupi vrata", misleći na spot liste u kojem su pokojni glumci Dragan Nikolić i Danilo Bata Stojković. Potom i dopisao: "... ipak je Glogi svežiji... a i džabe je? Je l' da? G...a jedna".
Janković je uzvratio: "Oružje si najličnije osvete, činiš ljudsku nepravdu. Ta uloga te nije dostojna", uzvratio je Janković glumcu koji je podržao njegovu predsedničku kandidaturu, pa povukao podršku.

Kasniš, Bujoševiću

- Očekivao sam da se RTS obrati REM-u za mišljenje kada je Vučić na javnom servisu, kao predsednik Srbije više od 25 minuta govorio o beogradskim izborima. Ili kada je mene i moje partnere putem RTS-a na dan ubistva Olivera Ivanovića nazivao jadnicima i bednicima - kazao je Đilas i najiskrenije zamolio direktora RTS Dragana Bujoševića da ne pokušava sada da ga zaštiti, pošto to nije učinio ni ranije.

2024 © - Vesti online