Četvrtak 01.03.2018.
11:19
Tanjug

Ignjatović: Želim na podijum u kombinaciji

EPA/Michael Kappeler
Nevena Ignjatović

- Ove godine sam pomerila i svoju i srpsku granicu, šesto mesto u Lenserhadu. Na OI znam da sam mogla bolje, naravno, iako je odlično 14. mesto. Osvojila sam i bodove za Svetski kup, ali mislim da sam slalom mogla da odskijam brže. Kombinacija je bila takva da je spust bio veoma zahtevan, a dosta lak slalom. Nisam nezadovoljna, ali negde sam želela da budem u Top 10", rekla je Ignjatovićeva Tanjugu nakon svečanosti gde je od kompanije "Opel" dobila automobil kojim će putovati na takmičenja.

Prvi naredni izazov za nju biće trka Svetskog kupa u Kran Montani.

- Trenutno sam 13. na listi u kombinaciji, niko nije imao taj plasman. Nadam se da mogu još bolje, imam prostora za napredak. Volela bih da se u narednim sezonama popnem na podijum. To je kratkoročni cilj, a maštam, naravno, o pobedi u Svetskom kupu i olimpijskoj medalji.

Takođe, Nevena je ponovila da od Saveza zaslužuje poštovanje, kako se ne bi ponovila situacija da u Pjongčang ne putuje njen trener.

- To je odluka drugih ljudi, ali ostala sam fokusirana na sebe. Trenirala sam sa Slovenkama, sa njihovim trenerima i nisam bila uskraćena, ali mislim da svojim rezultatima zaslužujem sportsko poštovanje - poručila je Ignjatovićeva.

2024 © - Vesti online