Nedelja 11.03.2018.
14:44
Index.hr, Vestionline

Balašević odbio da peva o Titu: Jugoslavija nije valjala

A. Čukić
Menja priču kako "vetar dune": Đorđe Balašević

Čak i oni koji redovno obilaze Balaševićeve koncerte bili su iznenađeni repertoarom, a produkcija koju Balašević ima na "Baronovom balu" nadmašila je sve ono što su njegovi fanovi viđali poslednjih četrdeset godina, otkako je na sceni.

Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvek Balašević je pričao s publikom, pa je prvi put progovorio o osetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako nikad ne peva tu pesmu, nekolicina fanova u Splitu je tražila od Balaševića da zapeva "Računajte na nas", pesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio da peva pesmu, piše Index.

- Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država - rekao je Balašević, na iznenađenje mnogih.

2024 © - Vesti online