Sreda 14.03.2018.
20:45
Vestionline

Đurišić Stefanoviću: Zašto ćutite o ubistvu Olivera Ivanovića?

Tanjug
Oliver Ivanović

On je pozvao tužioca koji vodi istragu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića da ispita sve koji imaju bilo kakva saznanja o eventualnim pretnjama ubijenom srpskom političaru sa KiM, a koje su sada u domenu spekulacija, i poručio da je MUP spreman da uhapsi bilo koga ako se dokaže da je učestvovao u ubistvu.

Stefanović je to rekao u parlamentu odgovarajući poslaniku SDS, koji je pitao ministra da li je tužiocu rekao koga je Ivanović pre svog ubistva označio kao pretnju za svoju bezbednost kada je bio u BIA. 

Ministar je rekao da se Ivanović nije obraćao MUP-u i da nema neposredna saznanja, ali je uz opasku da ne vode istragu političari, pozvao tužilaštvo da ispita sve koji imaju bilo kakva saznanja o tome. 

"Ko god da je učestvovao u ubistvu Ivanovića treba da ide na hiljadu godina robije... Nama nije problem da uhapsimo bilo koga ako se obezbedi dokaz da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela. Spremni smo da uhapsimo ubice Ivanovića, jer nam je stalo do pravde", poručio je Stefanović. 

Đurišić je rekao da obećava da će kada se promeni vlast razotkriti i ko je ubio Ivanovića, kao što se u Sablji saznalo ko je i kako ubio Stambolića. 

"Ubistvo Ivanovića se desilo u vašem mandatu, pre nekoliko nedelja i vi nemate odgovor na to. Vi i vaši mediji ćutite o tome i gledate da sakrijete tu svoju sramotu. Nećemo vam dati da to sakrijete. Obećavamo, kao što se u vreme Sablje saznalo ko je i kako ubio Stambolića, onog dana kada odete sa vlasti sve će biti razotkriveno", rekao je Đurišić. 

2024 © - Vesti online