Četvrtak 15.03.2018.
18:00
A. V. - Vesti - Foto: Vesti

Dragocena pomoć Sergeju

Vesti
Preuzela donaciju: Vesna Petkov

- Hvala što mislite na Sergeja i pomažete našoj porodici u borbi da mu olakšamo život. Nama je dragocena svaka pomoć, jer su troškovi prilično visoki s obzirom na njegovo zdravstveno stanje. I Sergej šalje mnogo pozdrava u Nemačku - rekla je Vesna.

Sergej je rođen sa oštećenjem na kičmenom stubu, tzv spinom bifidom. Pored toga, ima hidrocefalus, zbog čega mu je ugrađena pumpica koja reguliše dotok tečnosti u mozak. U petoj godini postavljena je nova dijagnoza, sindrom Arnold Kjari, zbog čega je postojala pretnja da dođe do uklještenja mozga. Zbog toga je morala da se uradi operacija. Iako je intervencija trebalo da pomogne, njegovo stanje je još gore.

Danas Sergej diše uz pomoć kiseonika, jede uz pomoć gastrostome i ne govori. Pre operacije disao je i jeo samostalno i mogao je da govori, pa se roditelji pitaju zašto već četiri godine nisu čuli glas svoga sina. Uprkos svom trudu, njegova porodica nema finansijskih mogućnosti da mu pruži kompletnu negu. Tretmani sa logopedom i fizijatrom su ovom mališanu neophodni, a uz sve druge troškove veoma je teško za prosečnu porodicu kakvi su Petkovi, da priušti sve što mu je potrebno.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online