Nedelja 18.03.2018.
09:44
sputniknews.com, Vestionline

Ukrajinci ne daju Rusima da glasaju

pixabay.com
Rusi naišli na barikade u Ukrajini

U Lavovu su pripadnici policije zajedno sa predstavnicima Nacionalne garde postavili metalnu ogradu oko zgrade ruskog konzulata gde se nalazi jedno od biračkih mesta.

- Puštamo samo one koji rade u konzulatu i samo po spisku koji imamo. Više nikoga ne puštamo - rekao je za Sputnjik policajac ispred zgrade konzulata.

Nekoliko desetina predstavnika nacionalističkog pokreta Nacionalni korpus postavilo je šator i burad u blizini zgrade.

Oni nameravaju da organizuju tzv. "koridor stida" za one koji žele da glasaju na izborima.

Policija blokirala pristup ambasadi Rusije u Kijevu

Policija ne dozvoljava onima koji žele da glasaju na predsedničkim izborima u Rusiji da priđu ruskoj ambasadi u Kijevu, saopštila je pres-služba diplomatske misije.

- U okolnim četvrtima patroliraju pojačane policijske snage. Državljanima Rusije ne dozvoljava se da uđu u ambasadu. Zaposlenima u ambasadi, uključujući i članove izborne komisije, neometano je dozvoljeno da uđu u zdanje - navodi se u saopštenju na Tviteru.

Ambasada piše i da su zgradu opkolile policija i nacionalna garda Ukrajine u noći 18. marta.

​- Postavljene su metalne ograde, blokira se kretanje pešaka i vozila. Prilazi ambasadi blokirani su autobusima i kamionima - izjavili su u ambasadi.

U ambasadi su naveli i da je, u skladu sa propisima, za osoblje ambasade otvoreno biračko mesto u 8 časova po lokalnom vremenu.  

2024 © - Vesti online