Petak 13.04.2018.
01:30
Vestionline

Promašili ste izlaz sa auto-puta? Ovo nikako ne radite (VIDEO)

youtube.com
 

Autoputevi su generalno bezbedniji za vožnju od dvosmernih saobraćajnica, ali samo dok se vozači strogo prodržavaju pravila. U suprotnom, usled velikih brzina kojima se vozila kreću, lako može doći do udesa sa najtežim posledicama. 

Za razliku od običnih puteva - na kojima ako promašite željeno skretanja, tu gešku možete da ispravite relativno brzo i jednostavno - na autoputu vas slična omaška može koštati desetine kilometara dodatne vožnje do sledećeg isključenja i neplaniranog gubitka vremena. 

Zato je koncentracija vozača veoma bitna, kako bi na vreme uočio znake za isključenje, prilagodio brzinu automobila i prestrojio se za skretanje. 

Vozač sa snimka ne samo da je promašio svoje skretanje, već je nakon toga učinio nešto što se na autoputu nikako ne radi, ukoliko želite da sačuvate živu glavu - potpuno je zaustavio svoj automobil u nameri da se isključi iz leve, preticajne trake, presekavši voznu (desnu) traku:

Ironično je to što se nakon svega vozač automobila izvukao iz incidenta bez ikakvih posledica po sebe, i još je pobegao sa mesta nesreće, dok su savesni vozači kamiona rizikovali živote i oštetili svoja vozila u nameri da izbegnu sudar. 

Na sreću, incident je prošao bez težih posledica po kamiondžije, a policija je naknadno uspela da identifikuje neodgovornog vozača u belom automobilu.

2024 © - Vesti online