Ponedeljak 16.04.2018.
16:47
Vestionline

Policajci se pravdaju: Drogu iz skladišta pojeli miševi

pixabay.com

 

U argentinskom gradu Pilar, severozapadno od prestonice Buenos Ajresa, osmorica policajaca dobila su otkaz jer su za nestanak droge iz skladišta optužili - miševe.

"Bi-Bi-Si" prenosi da su istražitelji otkrili da je 540 kilograma marihuane nestalo iz policijskog skladišta u Pilaru.

Bivši komesar gradske policije Havijer Spesija i njegove kolege policajci izjavili su na sudu da su drogu "pojeli miševi".

Navodi se da forenzički stručnjaci sumnjaju da bi miševi za drogu pomislili da je hrana i da bi verovatno uginuli da su pojeli marihuanu.


Policajci će 4. maja dati iskaz pred sudijom koji treba da odluči da li je droga nestala "iz ličnog interesa (policajaca) ili zbog nemarnosti".

U to skladište je u poslednje dve godine uneto šest tona marihuane, a manjak je primetio novi policijski komesar Emilio Portero, koji je nasledio Spesiju.

Portero je obavestio unutrašnju kontrolu, a pretresom u skladištu utvrđen je manjak, jer je pronađeno 5.460 kilograma marihuane.

Navodi se da je na Spesiju počelo da se sumnja kada je otkriveno da, pre napuštanja funkcije u aprilu 2017, nije potpisao inventar zaplenjene droge, a još nije predao ni izveštaj o prihodima za prošlu godinu.

2024 © - Vesti online