Utorak 17.04.2018.
14:01
A. V. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Praznična radost stigla i do Golubovića

Lična arhiva
Zahvalni: Porodica Golubović

Humana Draga Čuljković iz Beograda pobrinula se za to, jer im je poslala 10.000 dinara kako bi im olakšala tešku svakodnevicu i nemaštinu sa kojom se ova porodica bori svakodnevno. Uz to, i njihov verni anđeo čuvar, Ksenija Naumović iz Ciriha obradovala ih je novim paketom, pa je praznična trpeza bila bogatija u domu Golubovića.
 

- Neizmerno smo zahvalni na donaciji i gospođi Čuljković i naravno našoj Kseniji. Zahvaljujući ovim poklonima, deca su mogla za praznik jesti i meso, a to, nažalost, nije tako često u našoj kući. Želimo im zdravlje i radost u srcu i svaku blagodat. Mnogo nam znači podrška u ovoj našoj svakodnevnoj borbi - rekla je Vesna Golubović.

Ova mnogočlana porodica već nekoliko godina živi podstanarskim životom, a dodatni teret je to što nema nikakvog sigurnog posla za Vesnu i njenog supruga Gorana. Jedini mesečni prihod im je nešto malo preko 20.000 dinara socijalne pomoći, što nije dovoljno da se nahrani devetoro dece, a kada ima posla, svi idu u nadnicu.

- Uprkos svim mukama, deca su dobri đaci i studenti. Dve ćerke su u Beogradu na studijama četiri sina pohađaju srednju školu, a trojica najmlađih još su osnovci. Svi su lepo vaspitani, dobri i vredni i ponosna sam što sam majka takve dece. Znamo da školovanje iziskuje dodatni trošak, ali moramo im dati osnov da se kasnije izbore sami za sebe. Bez diplome, nemaju nikakvu šansu - kaže Vesna.

Neizvesnot najgora

- Volela bih da svojoj deci priuštim sve što imaju i druga deca, ali mi jedva uspevamo da se prehranimo. Pored Nikole, sin Nemanja završava osmi razred, pa i njega čeka mala matura. Volela bih da obojica uživaju u večeri koja se pamti ceo život, ali videćemo da li ćemo to moći da priuštimo ne znam. Neizvesnost je naša najgora boljka... - zaključuje Vesna.

Kako ističe, ovih dana je muče misli o tome kako će sina Nikolu, učenika Srednje saobraćajne škole, poslati na matursko veče, a novca za neku svečanu odeću nema. A kako posla nema na vidiku, to je ova muka, kao i svaku majku najviše boli i peče.

2024 © - Vesti online