Sreda 25.04.2018.
20:11
O. Đoković - Vesti

"Vesti" saznaju: Ristić ostaje dok ne dođe Makron

youtube.com/PARTHENON danse
Rajko Ristić

Inače, ambasadoru Rajku Ristiću je u julu prošle godine istekao mandat, a produžen je zbog odličnih učinaka koje je pokrenuo i uspešno realizovao. Tako se među dobre dogovore i sporazuma ubraja prodaja Aerodroma "Nikola Tesla" francuskoj kompaniji Vansi erports, kao i onaj vezan za dolazak predsednika Francuske Emanuela Makrona u Beograd. Pošto su to uistinu odlično obavljeni diplomatski zadaci, logično je da ambasador Ristić, koji je sve to pokrenuo, isprati do kraja.

Nedavno je, upravo istog dana kad se desio incident u Kulturnom centru u Parizu između direktora Radoslava Pavlovića i koordinatora za kulturne delatnosti Milovana - Mikija Ćirovskog, na osnovu dobrih prijateljskih i istorijskih (bratstvo po oružju) odnosa bio u Beogradu u pratnji francuskog ministra spoljnih poslova Žan-Iva el Drijana, a sasvim je razumljivo da će takvu ulogu imati i tokom Makronove posete, koja se predviđa krajem godine.

Dakle, u slučaju ambasadora Ristića, neće se raditi ni o kakvom opozivu, o povlačenju s ambasadorske funkcije, niti o diplomatskom skandalu već, naprotiv, o sasvim razumljivom završetku i ispraćanju dobro urađenog diplomatskog posla.

Odnosi između Francuske i Srbije iz dana u dan se unapređuju, za pomake naviše je zaslužan i ambasador Ristić (setimo se nedavne proslave Dana državnosti Sretenja, diplomatski najmasovnije do sada). Nema nikakvog razloga da predsednik Vučić u ovom trenutku povlači ambasadora Ristića jer, iskreno rečeno, bilo bi od Srbije previše neozbiljno da se prvi čovek države povodi pisanjem nekih medija, bolje rečeno klevetama.

2024 © - Vesti online