Ponedeljak 07.05.2018.
18:11
J. L. Petković - Vesti

Poziv roditeljima i nastavnicima u dijaspori: Preuzmite besplatne udžbenike!

J. L. Petković
Tatjana Karadžin, rukovodilac poslova marketinga u sektoru za marketing i prodaju Zavoda za udžbenike

Reč je o udžbenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole, odnosno o udžbenicima prilagođenim uzrastu, u kojima je poseban akcenat na srpskom jeziku i istoriji. Ovu vrstu nesvakidašnje pomoći pri učenju, Zavod omogućava poslednjih pet godina sa nadom da će ovu mogućnost iskoristiti i nastavnici i mališani.

- Zavod za udžbenike je kuća sa misijom. Nama na prvom mestu nisu zarada i komercijalni uslovi, već obrazovanje srpske dece, ali i svih ostalih mališana koji žive u Srbiji, a posebno u dijaspori kada je reč o ovoj vrsti udžbenika. Svesni svih problema sa kojima se susreću nastavnici, učenici i njihovi roditelji u dijaspori, odlučili smo da izradimo elektronske udžbenike i učinimo ih dostupnim i besplatnim - kaže za "Vesti" Tatjana Karadžin, rukovodilac poslova marketinga u sektoru za marketing i prodaju Zavoda za udžbenike.

Pomoć bolesnima i siromašnima

Ovo je jedini način na koji Zavod za udžbenike iz Beograda pomaže deci. Kako najavljuju uskoro će pokrenuti novu akciju u okviru koje će se od svakog prodatog Zavodovog udžbenika odvojiti sredstva koja će ići direktno na račun dece kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu. Takođe, smisliće i način da se pomogne deci bez roditeljskog staranja, koja već sada dobijaju udžbenike po povlašćenim cenama.

Svi udžbenici napravljeni su tako da mogu da se preuzmu sa sajta Zavoda za udžbenike, i zatim da se u toj formi listaju kao knjiga. Do sada su, kažu, dobili samo reči zahvalnosti za ovaj potez.

- Zavod za udžbenike ponovo podseća nastavnike u dijaspori da ovi udžbenici znatno mogu da olakšaju rad sa decom i toplo preporučuje njihovu upotrebu. Ovakva vrsta obrazovanja nije samo nasušna potreba nego i način da se upozna otadžbina iz koje potiču deca u dijaspori i takođe upoznaju prave vrednosti koje su zastupljene u Srbiji - podvlači Karadžin.

2024 © - Vesti online