Sreda 23.05.2018.
00:57
M. Stanković - Vesti

Vrata otvorio i srpski konzulat

Ovo je bila prilika da se posetioci, među kojima je bilo veoma mnogo mladih bliže upoznaju sa našom zemljom. Pružane su korisne informacije i odgovaralo se na sva pitanja koja su u vezi sa radom Generalnog konzulata.

Deljeni su turističko-informativni materijali o Srbiji, služeni su naši suvomesnati proizvodi i slatki specijaliteti uz čašu srpskog vina. Najvažnije od svega jeste da je veče proteklo u prijatnom druženju sa posetiocima.

Nataša Rašević, generalni konzul, dočekala je lično brojne goste među kojima i koleginice Regzeidu Gonzales, generalnog konzula Venecuele i Sonju Ben Amor, konzula Tunisa.
Među posetiocima bilo je i dr Predrag Todorović, viši naučni saradnik Instituta za književnost i umetnost iz Beograda, koji se bavi srpskom avangardom, pesništvom, Samjuelom Beketom i francuskom književnošću.

On boravi u Hamburgu na poziv dr Roberta Hodela, slaviste, a pripremio je i predavanje za studente slavistike.

Folklor mamio poglede

Po lepom vremenu članovi Srpskog kulturno-umetničkog društva Mladost iz Hamburga nastupili su ispred ulaza u zgradu konzulata, što je privuklo pažnju svih gostiju pa i mnogih prolaznika.


 

2024 © - Vesti online