Sreda 01.08.2018.
12:55
Vestionline, Tanjug

"MUP čini sve da otkrije ubice Ognjanovića"

Tanjug
Nebojša Stefanović istakao da MUP ulaže sve napore kako bi što pre pronašli ubice Ognjanovića

Stefanović je kazao da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva advokata.

Stefanović je takođe podržao učešće MUP-a u stalnom telu koje će pratiti aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na advokate, a čije formiranje su predložili predsednici advokatskih komora, saopštio je MUP. 

Stefanović se danas sastao sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, s kojima je razgovarao o aktivnostima u cilju unapređenja položaja advokata u Srbiji i njihovoj većoj bezbednosti sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića. 


Ministar je istakao da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva Ognjanovića. 

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a koje će doprineti i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana Srbije. 

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović i advokat Zora Dobričanin Nikodinović, pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik beogradske kriminalističke policije Ratko Kostić.

2024 © - Vesti online