Četvrtak 17.01.2019.
14:00
N1

Dačić: Putin ne donosi rešenje za Kosovo

Tanjug
Ivica Dačić

Dačić je u izjavi za N1 u Palati Srbija, gde će biti priređen svečani doček ruskom predsedniku, rekao da je poseta Vladimira Putina kontinuitet dobrih odnosa Beograda i Moskve.

Podsetio je da su politički odnosi dve zemlje odlični i da Srbija ima podršku Rusije za očuvanje teritorijalnog integriteta, ali smatra i da se pogodnosti sporazuma o slobodnoj trgovini nedovoljno koriste i da na tom polju ima prostora za napredak.

Dačić je demantovao pisanje pojedinih beogradskih medija da Putin u Beograd donosi rešenje za Kosovo.

- Ne donosi rešenje, on nas pita koje je rešenje. Sa njima redovno razmenjujemo informacije u poslednjih pet, šest godina, još otkad sam ja bio premijer - podsetio je on.

Na pitanje N1 šta zvaničnici Srbije kažu Putinu kada pita koje je rešenje za Kosovo, Dačić je rekao: "Vi znate naše predloge za kompromisno rešenje, oni podržavaju da nađemo neki kompromis, kritikuju jednostrane poteze Prištine i aktivni su u podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama."

Dačić je rekao i da Putin malo kasni, ali da se na tako nešto računa pri ovako velikim posetama. Protokol ostaje isti, samo je satnica pomerena, objasnio je on.

2024 © - Vesti online