Subota 21.11.2009.
18:08
Tanjug

Samardžić - Marković kandidat za WADA

Na sastanku Evropskog komiteta za svetsku antidoping agenciju, Samardžić - Marković je u četvrtak jednoglasno podržana kao kandidat za evropskog predstavnika u Osnivačkom bordu WADA, za period od 2010. do 2012. godine.

Ministrarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković

"Srbija do sada na ovom nivou i u ovom telu nikada nije imala svog predstavnika", podsetila je ministarka i dodala da je to velika čast za Ministarstvo omladine i sporta i za Srbiju.

Svetska antidoping agencija

Ona je kazala da njena kadidatura ima i političku dimenziju i objasnila da Savet Evrope često obavlja nadzor i ima monitoring u Srbiji u mnogim oblastima, a posle potvrđivanja njene kandidature desila se velika i pozitivna promena, pre svega, u pogledu poverenja u srpske institucije.

Ministarka Samardžić - Marković je naglasila da Srbija sada nije posmatrač, već neko ko aktivno doprinosi sveevropskoj politici u jednoj međunarodnoj organizaciji.

Srbija zaslužuje da u njoj postoji laboratorija za anti-doping kontrolu, a postojanje takve laboratorije bio bi pozitivan korak napred za domaći sport, navela je ona.

CAHAMA je jednoglasno potrvdila kandidaturu Srbije u Osnivački odbor WADA, zaduženu za vođenje politike te svetske organizacije i sačinjena je od predstavnika sa svih kontinenata.

Evropa, kao kontinent, ima pet svojih predstavnika u WADA, a ministarka Samardžić - Marković biće jedna od njih.

2024 © - Vesti online