Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.12.2010.
20:48
Vestionline A

Obradović: Nije nam pao moral

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da su Francuzi imali više sreće u dublu i najavio da našim momcima nije pao moral i da se neće predati do kraja finalnog duela Dejvis kupa.

Francuzi Arno Klemon i Mikael Lodra pobedili su ranije večeras Nenada Zimonjića i Viktora Troickog u meču dublova u finalu Svetske grupe Dejvis kupa. Francuzi su posle velike borbe pobedili 3:2, po setovima 3:6, 6:7 (3), 6:4, 7:5, 6:4.

"Trikolori" pred sutrašnja dva duela u singlu imaju prednost od 2:1.

Bogdan Obradović i Gi Forže

"Postoji u sportu zona sumraka koja se zove sreća. Francuzi su imali dosta više sreće od nas. Međutim, nije nam pao moral. Francuzi moraju da pređu još jednu planinu da bi stigli do trijumfa, a mi imamo dve planine, ali verujem da možemo da uspemo. Sutra Novak prvi izlazi na teren i znam da će dati sve od sebe, i ako tako bude, idemo u peti duel, gde možemo da se nadamo pobedi. Sigurno da nam je teže, ali bili smo u istoj situaciji protiv Čeha, pa smo se vratili. Novak je u sjajnoj formi i nadam se će uraditi posao i da ćemo ući u peti meč", rekao je Obradović.

Selektor tenisker reprezentacije Francuske Gi Forže izjavio je da je verovao da Arno Klemon i Mikael Lodra mogu da pobede Nenada Zimonjića i Viktora Troickog u meču dublova u finalu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Čak i posle 2:0 za srpski dubl verovao sam da možemo da preokreta. Ipak, i tada sam znao da to neće biti lako. Ovo je bio klasičan Dejvis kup okršaj, bilo je tu i aktivnog učešća publike, bilo je i komentarisanja svakog poena, ali i dva sjajna para na terenu. U najkraćem - sve ono što tenis čini posebnim", rekao je Forže.

Klemon je priznao da mu je savet Foržea pomogao da dođe do pobede.

"U teškim trenucima, kada smo bili u ‘minusu’ setio sam se reči našeg selektora. On nam je pred nastup u Beogradu rekao: 'Budite u svakom trenutku svesni da vas milioni Francuza gledaju putem TV-prenosa. Budite svesni da vas uvek podržavaju, iako fizički nisu uz vas'. To mi je bila inicijalna kapisla da ostanem u životu u onim momentima", naveo je Klemon.

Lodra je istakao da je spreman da odigra i sutrašnji meč u singlu.

"Ja sam fizički spreman i posle ovog teškog nastupa. Dao bih sve za pobedu Francuske. Ali, iskreno, nadam se da je moguće da Monfis u prvom meču savlada Đokovića, pa da onda onaj poslednji nastup i ne bude bitan uopšte”, rekao je Lodra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online