Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 05.07.2011.
22:17
Beta A

Srpski komandiri KPS-a dobili otkaze

Portparol Policije Kosova Baki Keljani potvrdio je da je generalnii direktor Policije Rešat Maljići doneo odluku o prekidu radnog odnosa četiri bivša komandira policijskih stanica na severu Kosova.

Ilustracija: Pripadnici kosovske policije
 

"Odluka generalnog direktora se zasniva na rezultatima istrage jedinice za profesionalne standard PK-a", kazao je Keljani za prištinske medije.

Sa posla su udaljeni Bratislav Kragović, komandant graničnog prelaza Jarinje, Nenad Đurić, komandant policijske stanice u Leposaviću, Radomir Radosavljevic, komandant policijske stanice u Zvečanu, i Zoran Milković, komandant policijske stanice u Zubinom Potoku, koji nisu prihvatili odluku direktora PK-a o razmeštaju na nova mesta.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da čelnici lokalnih samouprava na severu Kosova ne prihvataju odluku o otkazu komandirima policije.

"Za nas su odluke o prestanku radnog odnosa komandirima koji su odbili da izvrše rotaciju neprihvatljive, mi ih ne priznajemo", rekao je Pantić.

On je najavio da će čelnici opština sa severa Kosova insistirati da Euleks poništi odluke o smenjivanju komandira, da ih vrati na radna mesta i da ne prizna "jednostrane odluke takozvanog MUP-a Kosova i njihovog ministra Bajrama Redžepija".

Prema kosovskim zakonima, predstavnici Eulksa nemaju ovlašćenju u delu imenovanja ili smenjivanja pripadnika PK-a.

Ivanović: Euleks da reši problem

 

Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da je sugerisao da se nađe kompromisno rešenje i da svi komandiri KPS-a iskoriste svoja proceduralna prava, da se žale na odluku o prestanku radnog odnosa, a da se Euleks odmah uključi u rešavanje, kako je naveo, "neodržive situacije".

 

"Moramo biti razumni i razboriti - i Priština, i Euleks, i Srbi. Ne treba 'terati mak na konac' jer će štetu platiti građani", rekao je Ivanović i dodao da je postalo jasno da je "jednostrani potez Prištine" doneo nevolje.

 

"Predsednici opština moraju biti konsultovani... što uostalom i njihovi propisi predviđaju", kazao je Ivanović i dodao da bi Euleks morao da posreduje u rešavanju spora.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2011. 22:43
Користим прилику да се захвалим уреднику за уклањање лика "shepperi" (мислим да је тако писало) који је био алиас групе Шиптара задужене за провоцирање србске публике на овом и још неким порталима. ХВАЛА!
Utorak 05.07.2011. 22:33
Kosovski zakoni... Povraća mi se...
Utorak 05.07.2011. 23:27
Kada, kao nakon 1945, "nacisti" povuku svoju okupacijsku silu sa Kosmeta neće biti besprstog strojobravara a ni Francetića. Tada će arnuti cviliti neke druge "ljimunad pjesmice".Nastojati ćemo poučeni povijesnim iskustvom ne ponoviti učinjene propuste.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online