Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
29.08.2015.

Radoslav Sretenović (62)

Državni revizor Radoslav Sretenović (62) obelodanio je da Klub penzionera beogradske opštine Vračar iznajmljuje državni stan u centru grada, vredan oko 300.000 evra, za samo 3.026 dinara mesečno. Šef Kluba penzionera Vračara je Đuro Perić, potpredsednik PUPS-a, stranke koja je u vladajućoj koaliciji sa SPS i SNS.
- Poslovne zgrade, stanovi i vile u vlasništvu države daju se u zakup, ali se ugovori potpisuju mnogo kasnije - objasnio je Sretenović.

Ivan Sočo (42)

Ivan Sočo (42), direktor beogradskih Gradskih pijaca tužio je to preduzeće jer mu je lavabo u toaletu pao na nogu. Tužbu je podnela advokat Maja Bajagić, supruga Sočovog pomoćnika Bojana. Sočo, koji traži 6,8 miliona dinara odštete, smenjen je sa mesta šefa Republičke uprave za veterinu kada je izbila afera sa nedozvoljenim nivoom aflatoksina u mleku, nakon čega je postavljen za sekretara za poljoprivredu, a potom i za predsednika Skupštine ZOO vrta.

28.08.2015.

Dragan Marković Palma (55)

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma (55) proglašen je za počasnog građanina Katarina, glavnog grada grčke oblasti Pirej na obali Egejskog mora. Katarina, jedan od najvećih gradova Egejske Makedonije, sa oko 85.000 stanovnika i Jagodina, poslednjih deset godina, od kako je na vlasti Jedinstvena Srbija u Jagodini, imaju veoma razvijenu saradnju na svim poljima.

Mladen Obradović (35)

Mladen Obradović (35), predsednik pokreta Obraz nije se proslavio kada je najavio proteste protiv migranata u Beogradu, koji prolaze kroz našu zemlju na putu do neke od zemalja Evropske unije. Njegov naum vlasti su dočekale na nož, a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da neće dozvoliti izazivanje haosa. Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe je reagovalo i ekspresno zabranilo svako takvo okupljanje.

27.08.2015.

Saša Vlaisavljević (47)

Ako je suditi prema statistici, beogradski aerodrom "Nikola Tesla", na čijem je čelu inženjer Saša Vlaisavljević u 2014. godini imao je ubedljivo najveći rast u Evropi i bio među vodećim u svetu. Dobit, čak veća sedam puta veća nego u istom periodu prošle godine, nastavljena je i u prvih pet meseci ove godine. Direktor Vlaisavljević zbog toga je dobio i nagradu Najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope.

Jorgovanka Tabaković (55)

Nevolje ljudi u jugoistočnoj Evropi sa stambenim kreditima u švajcarskim francima, rešava jedna po jedna zemlja, samo srpska guvernerka Jorgovanka Tabaković, koja je svoj rad i nedavno uporedila sa Pepeljugom, ne haje za sudbine oko 22.000 ljudi, koji su se zadužili u nekoj od banaka u Srbiji. Pravedno rešenje nedavno je donela Crna Gora, ranije Mađarska, dok su Hrvatska i Bosna takođe pred rešenjem.

26.08.2015.

Predrag Miki Manojlović (65)

Slavni srpski glumac Predrag Miki Manojlović (65) dobio je nagradu festivala u Zadru "Tomislav Pinter" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Priznanje koje nosi ime po velikom snimatelju uručeno mu je na svečanom otvaranju 6. avantura film festivala. Manojlović je sarađivao sa Pinterom, a igrao je zapaženu ulogu u kultnom filmu reditelja Rajka Grlića "Samo jednom se ljubi" (1981).

Aleksandar Šapić (37)

Zbog nerazumne odluke predsednika opštine Novi Beograd Aleksandara Šapića (37) biće najverovatnije otkazano međunarodno takmičenje u plesu koje je trebalo da se održi u Hali sportova krajem septembra. U to vreme u Hali sportova Šapić je dogovorio nastup grupe Partibrejkersi iako je Plesni savez Srbije još početkom januara ove godine uredno rezervisao termin i za to ima pismenu potvrdu.

25.08.2015.

Jelena Milić (48)

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić (48) oduševila je javnost svojim humanim postupkom. Ona je svoj dom ponudila jednoj izbegličkoj porodici iz Sirije, koja se u Beogradu zatekla na svom putu ka boljem i mirnijem životu. Preko Fejsbuka i Tvitera dobilo je zaista mnogo lajkova, ali ona je skromno odgovorila da bi više volela da i drugi krenu njenim primerom.

Dušan Bajatović (48)

Prvi čovek "Srbijagasa" Dušan Bajatović (48), funkcioner SPS-a, ne može da se pohvali uspešnim rezultatima javnog preduzeća. Naprotiv, u prva tri meseca Srbijagas uknjižio je gubitak od 977 miliona dinara (oko osam miliona evra). Obećanje Bajatovića da dolaze bolji dani za ovo preduzeće ostalo je mrtvo slovo na papiru, a ni prognoze poslovanja do kraja godine nisu ohrabrujuće.

24.08.2015.

Ivica Dačić (49)

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić (49), za razliku od nekih drugih u vrhu države, žilavo i argumentovano brani interese svoje zemlje. Dok mnogi ćute pognutih glava nadajući se maglovitom članstvu u EU, Dačić je pred Ujedinjenim nacijama crno na belo - pokazujući slike vandalizma nad crkvama i manastirima - dokazao zbog čega Kosovo ne sme da bude član Uneska.

Milo Đukanović (53)

Crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću (53) nije dosta što na svaki način pokušava da zatre srpske korene svojih državljana, već udara i na SPC kao najveću svetinju. Prema saznanjima beogradskih medija, on planira da novim zakonom o verskim zajednicama Mitropoliju crnogorsko-primorsku odvoji od matične crkve i da se dokopa sve njene imovine stečene do 1918. godine.

22.08.2015.

Milorad Pupovac (59)

Lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac nije uvek slovio za predanog borca za prava svog naroda, ali taj epitet sada s pravom zaslužuje. Od proslave "Oluje", preko odluke vukovarskih vlasti da ukinu ćirilicu, najoštriji je kritičar poteza Zagreba, a da je to tako potvrđuje i njegovo naprasno prekinuto gostovanje na televiziji Nova i to zbog rečenice: "Zamislite da je 1947. neko zabranio latinicu u Jasenovcu".

Radomir Nikolić (42)

Sin predsednika Srbije i prvi čovek Kragujevca Radomir Nikolić pre osam meseci obećao je da će srušiti svoju nelegalnu vikendicu na Savi kod beogradskog bloka 45, ali do danas obećanje nije ispunio. Sada vrti drugu ploču i veli da je podneo zahtev za legalizaciju objekta, da će ako ne dobije potrebne dozvole i ako to od njega bude tražila država sam krenuti u rušenje. Pored je i kuća njegovog brata Branislava.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online