Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
06.08.2015.

Muhamed Jusufspahić (47)

Muhamed Jusufspahić biće najverovatnije ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, a na ovu dužnost odlazi s mesta glavnog imama Bajrakli džamije u Beogradu i muftije IZ u Srbiji. Sin je bivšeg beogradskog muftije Hamdije Jusufspahića. Rođen je 1968, završio je osnovnu školu u Beogradu, medresu u Sarajevu, a Fakultet islamsko-arapskih nauka u Sarajevu, pa u Kairu, gde je i magistrirao.

Miljko Ristić (67)

Miljko Ristić više nije direktor Kliničkog centra Srbije, odlučila je Vlada Srbije. Novi direktor biće dosadašnji direktor Urgentnog centra Milika Ašanin. Ristiću je ponuđeno mesto glavnog koordinatora za transplantaciju srca i kardiohirurgiju za Beograd, Niš, Kragujevac i Užice. Razlozi njegove smene nisu saopšteni, ali upućeni tvrde da mu nije oprošteno što je kritikovao stanje u zdravstvu.

05.08.2015.

Aleksandar Vučić (45)

Prema podacima Vlade Srbije budžet je u julu mesecu imao veće rashode od prihoda za čak 2,2 milijarde dinara (oko 20 miliona evra) što daje za pravo premijeru Aleksandru Vučiću (da zaista može da poveća plate i penzije. Javne finansije su u mnogo boljem stanju nego što je predviđeno dogovorom sa MMF-om pa Vučiću ostaje samo da MMF ubedi da može da ispuni dato obećanje.

Miroslav Stojčić (48)

Direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić (48) trebalo bi da odgovori na pitanje kako je moguće da se tender za izradu Studije modela za funkcionisanje infrastrukture Železnice menja za tri dana tri puta. Upućeni tvrde da su se uslovi tendera bukvalno prilagođavali nekim ljudima sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i da samo nije bilo njihove slike. To je posao, vele, za sudske organe.

04.08.2015.

Radoš Bajić (61)

Četvrta repriza ostvarenja Radoša Bajića (61) "Selo gori, a baba se češlja" na javnom servisu Radio-televizija Srbije gledanija je od "Slagalice" i "Dnevnika", dva najgledanija programa, a ekipa popularne serije priprema šesti ciklus za jesen sledeće godine. Dogodovštine Radašina i Sina Dragana imaju udeo u gledanosti od čak 23,92 odsto što pokazuje da je serija pun pogodak.

Ištvan Pastor (58)

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor (58) nije ni trepnuo kad je izjavio da zid, koji podiže Mađarska na granici sa Srbijom, kako bi zaustavila talas azilanata iz Azije i Afrike, za Srbiju može da bude od koristi, jer ako izbeglice ne budu mogle tim putem da prođu, izabraće drugu putanju. Pastor je istakao da su azilanti ogroman problem za Evropu, koji su nam smestili svetski igrači.

03.08.2015.

Stefan Aškovski (23)

Stefan Aškovski (23), mladi fudbaler koji brani boje Novog Pazara, na početku ove sezone proglašen je za višak u svom Partizanu, a onda je u subotnjem derbiju rukovodstvu crno-belih i treneru Zoranu Milinkoviću pokazao koliko su pogrešili. U pobedi Pazaraca od 3:2 Aškovski je postigao dva gola i nad njim su napravljena dva penala. Dovoljno da se čelni ljudi iz Humske 1 zapitaju koliko je pametna bila njihova odluka da se odreknu usluga mladog igrača.

Dragan Radovanović (55)

Gorostasni centar Bobi Marjanović verovatno će propustiti Evrobasket, a jedan od glavnih krivaca za to je doktor reprezentacije Dragan Radovanović (55). Dr Radovanović nije prepoznao zdravstvene probleme koje ima Marjanović i zbog kojih je naš reprezentativac pozvan na preglede u SAD. Lekarski tim dr Radovanovića ni 2011. nije ustanovio da je Aleksandru Rašiću pukla karlična kost, dok su prošle godine pogrešno tvrdili da Nemanji Nedoviću nije pukla peta metatarzalne kosti.
 

31.07.2015.

Snežana Bogosavljević Bošković (51)

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković (51) dogovorila se sa čelnicima opštine Ivanjica i Udruženja malinara da se obezbedi isplata dela pomoći za štetu nastalu od grada u tekućoj godini. Ministarka je obećala i da će se isplata nastaviti i u prvoj polovini 2016. godine, u skladu s raspoloživim sredstvima u budžetu. Razmatrana je i inicijativa o donošenju posebnog programa pomoći za štetu od grada.

Siniša Mali (42)

Niti je manji montažni objekat, niti kiosk ili letnja bašta, a svakako nije telefonska govornica, ni javni toalet. Kako se onda u definiciju privremenog objekta uklapa ekskluzivni restoran Savanova, pitali su se Beograđani koji su se okupili da protestuju protiv "štanda za promociju Beograda na vodi", koji nema dozvolu. Gradonačelnik Siniša Mali (42) nije se proslavio u odgovoru kad objekat radi bez dozvole.

31.07.2015.

Milan Krkobabić (63)

Preduzeće Pošta Srbije saopštilo je da je za prvih šest meseci ostvarilo neto dobitak od 15,2 miliona evra, što za 40 odsto bolji rezultat nego prošle godine. Direktor Milan Krkobabić (63) zahvalio je radnicima Pošte i naglasio da je to preduzeće dobro organizovan sistem, koji nastavlja da nudi valjane repere i za druga javna preduzeća, navodi se u saopštenju prvog čoveka Pošte.

Sulejman Ugljanin (61)

Dok je bio u ministarskoj fotelji Sulejman Ugljanin (61) bio je manji od makovog zrna. Ali, kada je izgubio slatku vlast ponovo je počeo da odapinje otrovne strele prema Srbiji, srpskoj vlasti i da preti ratom. Svako dete srpsko biće saučesnik zločina u Srebrenici ako Skupština Srbije ne usvoji rezoluciju o genocidu u ovom bosanskom gradiću, najnovija je skandalozna Ugljaninova izjava.

30.07.2015.

Bojan Panajotović (41)

Kič u Srbiji treba drastično oporezivati, mlade vratiti kulturi i promovisati pozitivne kulturne obrazce - to su ideje Bojana Panajotovića (41), direktora Kulturnog centra Novog Sada, koje je za par dana podržalo više od 300 javnih ličnosti, među kojima su naučnici, umetnici, novinari, profesori i poslanici u skupštinama. Sve to ukazuje na opravdanost ovog apela, kome su značajan prostor dali i mediji u regionu.

Srđan Verbić (45)

Ceh otpuštanja viška radnika u državnim službama prvi će platiti prosvetni radnici. Ministar prosvete Srđan Verbić (45) rekao je tim povodom da otkaz neće dobiti najkvalitetniji nastavnici, a da će onima koji žele biti ponuđene otpremnine. Slaba je uteha onima koji će ostati bez posla što je ministar obećao da će se ići na ukrupnjavanje norme časova jer sada ima puno onih koji su dnevno imali samo čas-dva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online