Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
12.02.-18.02.

Jelena Karleuša

Njena borba i borba njenih istomišljenika protiv vakcinacije dece izazvali su veliku pometnju, a grupa roditelja podnela je protiv Karleuše tužbu zbog širenja panike i straha.

Rođena je 17. avgusta 1978. godine u Beogradu. Dete je poznate radio-novinarke Divne i inspektora kriminalističke policije Dragana Karleuše. Igrala je i pevala pred drugarima dok je još bila u obdaništu. Polazak u osnovnu školu je dočekala spremno, bila je odličan đak, a priznala je da joj je jedina slaba tačka bila matematika. Tu se, verovatno, oslanjala i previše na logiku koje joj nije nedostajalo, budući da joj je sa samo 11 godina izmeren koeficijent inteligencije veći od 150!

Nakon osnovne škole, upisala je Zemunsku gimnaziju, ali tada je učenje više nije toliko interesovalo kao u osnovnoj školi.

- Jednom me pitala profesorka geografije zašto ne uhvatim knjigu u šake i malo ne zagrejem stolicu, a ja sam joj rekla da meni geografija ne treba jer ću biti pevačica - izjavila je Karleuša svojevremeno.

Kao četrnaestogodišnjakinja bila je zaljubljena u pevača Željka Šašića i to mu je priznala. Odbio ju je zbog razlike u godinama, a Jelena mu je odgovorila da će jednog dana biti poznatija od njega. Bila je u vezi sa Zoranom Davidovićem Ćandom, koga su često povezivali sa kriminalnim miljeom Beograda i kojem je, posle ubistva 2000. godine, posvetila i pesmu.

Za Bojana Karića, sina Bogoljuba Karića, udala se 2004. godine, ali je taj brak trajao samo tri meseca. Razlog za razvod nikad nije saopšten, mada se u javnosti svašta pisalo.

Ozbiljniju muzičku karijeru započela je 1995. godine pevajući turbo-folk pesme, ali pravi muzički "bum" napravila je 2000. godine. U tome su joj pomagali kako buran privatni život, provokativno ponašanje i ekstravagantan modni ukus, tako i hitovi. Postala je jedno od najprepoznatljivijih lica srpske estrade, čime je sebi obezbedila gotovo svakodnevno prisustvo u medijima.

Kontroverzna plavuša važi za gej ikonu, a parade LGBT populacije javno podržava. Njeni statusi i komentari umeju da izazovu zemljotres na medijskoj sceni. Mnogi tabloidi jedva čekaju da Jelena sedne za tastaturu ne bi li njene prepiske objavljili kao šokantne vesti na naslovnim stranama. Poznato je da pevačica nema dlake na jeziku i da privlači pažnju publike i medija zbog oštrih kritika upućenih društvu i državnom vrhu. Strani mediji pisali su o njenom ekstravagantnom stilu odevanja, upoređujući je sa svetskim zvezdama kao što su Bijonse ili Kim Kardašijan.

Karleuša je i u dugogodišnjem medijskom ratu sa Svetlanom Ražnatović, koja ju je tužila nakon što je Karleuša na Fejsbuku napisala:

- Zar ti nije bilo trulo dok je Arkan šamarao Minimaksa zato što me je branio od vas dvoje? Nisi pokušala da ga sprečiš. Na red su došli "zemunci" i ti na čelu stola, sa sve idiotskim šeširom. Vedrila si i oblačila, narodski - ku**ila si se s tim ubicama. Ah, da, ti nemaš nikakve veze sa kumom Legijom, Zvekijem, Šiptarom... To što ti iz kuće nisu izbijali, pa bože, imaš pravo da se družiš, nevinašce moje - napisala je Karleuša, posle čega je usledica Cecina tužba i proces koji još traje.

U braku je sa fudbalerom Duškom Tošićem s kojim ima ćerke Atinu i Niku. Obe ćerke je rodila istog datuma u isto vreme carskim rezom samo sa razlikom od jedne godine.

Jelena Jovanović

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online