Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
29.07.2015.

Marta Takač (43)

Vlada Vojvodine imenovala je ponovo dosadašnju direktorku Javnog preduzeća Vojvodinašume Martu Takač na tu funkciju, sa mandatom od četiri godine. Ona je 19. februara ove godine smenjena navodno zbog manjkavosti njene prijave za mesto direktora. Tada je za direktora imenovana Aleksandra Obradović, ali je mesec dana kasnije odluka poništena, a fotelja je vraćena Takačevoj, što je sada i potvrđeno.

Miloš Vučević (41)

Gradska vlast u Novom Sadu, na čijem je čelu Miloš Vučević, nije se proslavila kada je odlučila da poseče stabla u ovom gradu koja je pre mnogo godina za svoju suprugu posadio poznati muzičar Đorđe Balašević. Društvene mreže preplavili su negativni komentari na adresu gradskih čelnika, posebno Vučevića zbog takvog poteza. U javnosti se pominje da je to urađeno zbog Balaševićeve kritike vlasti.

28.07.2015.

Bratislav Gašić (48)

Odlukom ministra odbrane Bratislava Gašića (48), u predstojećoj školskoj godini ponovo se uvodi srednjoškolsko stručno obrazovanje podoficira Vojske Srbije, posle 20 godina od kako je prestala sa radom Srednja stručna vojna škola. Na redovno školovanje od četiri godine, na smer Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, biće upisano 30 učenika i učenica, koji će po završetku dobiti čin vodnika.

Miodrag Božović (47)

Narodna izreka kaže da dobar izgovor para vredi. Trener Crvene zvezde Miodrag Božović imao ga je posle eliminacije crveno-belih iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Imao ga je čak i posle javno izrečenih ocena da je meč Zvezda - OFK Beograd namešten. Ali, teško da će i najvatrenije "delije" prihvatiti bilo kakvo pravdanje za katastrofalno izdanje Zvezde u Milanovcu. Rezultat 0:0 sa Metalcom je ravan porazu.

27.07.2015.

Nebojša Stefanović (38)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović (38) najavio je da u MUP-u neće biti mesta za korumpirane policajce, što će omogućiti novi zakon o policiji koji donosi sistem karijernog napredovanja i veće nadležnosti Sektora unutrašnje kontrole. Nov zakon u Narodnoj skupštini treba da se nađe u septembru ili oktobru.

Goran Jevtić (37)

Protiv beogradskog glumca Gorana Jevtića (37) Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podnelo je optužni predlog kojim ga tereti za obljubu nad nemoćnim licem za koje je zaprećena kazna od dve do deset godina, kao i za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

 

25.07.2015.

Milorad Dodik (56)

Milorad Dodik (56), predsednik Srpske dobio je podršku Rusije za raspisivanje referenduma o poverenju pravosudnom sistemu BiH. Rusija je članica Saveta za implementaciju mira, odnosno tela međunarodne zajednice koje upravlja BiH. Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Bikantov je rekao da su bosanski sudovi neefikasni i pristrasni, te da to vidi međunarodna zajednica.

Mišel Platini (60)

Mišel Platini (60), predsednik UEFA
Disciplinska komisija UEFA kaznila je Hrvatski nogometni savez samo oduzimanjem jednog boda zbog kukastog krsta koji je bio vidljiv na travnjaku splitskog Poljuda tokom kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Italija koja se igrala 12. juna ove godine. Zbog rasističkog ponašanja kako stoji u odluci Disciplinske komisije, HNS dobio je najtežu kaznu u svojoj istoriji.

24.07.2015.

Tihomir Kričko (23)

Potporučnik intendantske službe Vojske Srbije Tihomir Kričko (23) nagrađen je sa pet dana odsustva pošto je sredinom marta odbio mito i prijavio slučaj nadređenima. Njemu je prevoznik koji isporučuje lož ulje kasarni u Somboru predložio da prilikom merenja upišu manju količinu, a ostatak prodaju.
- Nije mi palo na pamet da prodajem tuđu imovinu, ono što je zaradio neko drugi - odlučno je rekao ovaj mladi starešina koji predstavlja budućnost Vojske Srbije.

Snežana Bogosavljević-Bošković (51)

Ministarstvo poljoprivrede Snežane Bogosavljević-Bošković (51) i Sanitarna inspekcija prebacuju odgovornost jedni na druge dok građani žegu ublažavaju sladoledom koji niko ne proverava. Naime, proveravaju se sastojci životinjskog porekla, jaja i mleko, ali ne sladoled. Isto je i sa gotovim jelima u prodavnicama, pošto se kontroliše samo meso, i to pre termičke obrade, dok za kvalitet krajnjeg proizvoda niko ne haje.

23.07.2015.

Nebojša Bradić (59)

Nebojši Bradiću (59) kašika upadne u med bez obzira ko je na vlasti. Za vreme SPS i DOS bio je upravnik Ateljea 212, Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta, a kao član glavnog odbora G17 Mlađana Dinkića dospeo je na mesto ministra kulture. Kada se potom skrasio na mestu upravnika Knjaževsko srpskog teatra u Kragujevcu mislilo se da je nestao iz centra pažnje zajedno sa strankom a sad je izabran za urednika Kulturnog programa RTS.

Saša Stamenković (48)

Gradonačelnik Babušnice, naprednjak Saša Stamenković (48), nije razrešen dužnosti iako je Agencija za borbu protiv korupcije to preporučila pre pet meseci. Štaviše, mediji javljaju da je opština nastavila da posluje sa firmom njegovog brata Srđana u kojoj je gradonačelnik do 2013. imao 80 odsto vlasništva. Tako je u aprilu firmi Srđana Stamenkovića iz lokalnog budžeta dodeljeno 3,6 miliona dinara za pripremu i podelu obroka korisnicima narodne kuhinje.

22.07.2015.

Sergej Trifunović (43)

Glumac Sergej Trifunović odigrao je u Budvi ulogu Bruta u drami "Julije Cezar" Vilijama Šekspira i odlučio da više neće da nastupi na festivalu Grad teatar.
- U Budvi imam mnogo prijatelja, ali to je grad lakih nota, muzičke buke i svakojakog vašara u kojem je poginulo pozorište. Ima li smisla da govorim Šekspira dok estradne zvezde ječe sa svih strana i povlađuje se niskim ukusima publike - obrazložio je Trifunović.

Goran Perčević (50)

Firme Gorana Perčevića, bivšeg funkcionera SPS, druga šefa diplomatije Ivice Dačića i Poslovne ličnosti godine 2012. po oceni Privredne komore Beograda duguju EPS 425.000 evra. To je samo dodatak za biografiju budući da je Perčević u novembru prošle godine uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u malverzacijama sa kreditima Univerzal banke u vrednosti od 1,4 milijarde dinara (oko 11,7 miliona evra).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online