Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
21.07.2015.

Ivan Tasovac (49)

Ministar Ivan Tasovac (49) poručio je državnim institucijama kulture da se manu kuknjave i da zarade umesto da se oslanjaju samo na budžet.
- Na pijaci se ne prodaju sabrana dela Kanta i Hegela, već krompir i paradajz zato što ima ko da ih kupi. Rukovodioci institucija trebalo bi da se posvete razvoju digitalnih strategija i medijskih kontakata, boljim pres materijalima i iznad svega zanimljivijim i maštovitijim sadržajima koji će privući publiku - rekao je Tasovac.

Zvezdan Terzić (49)

Zvezda je u najmanju ruku, na čudan način, pobedila OFK Beograd sa 2:6, iako je na poluvremenu gubila sa 2:0. Ovaj rezultat odmah je privukao pažnju FSS koji je pokrenuo istragu o regularnosti meča, a nije zaboravljeno i da je Zvezdan Terzić (49), direktor Zvezde, bio predsednik OFK Beograd. Slučaj je primetila i UEFA koja pažljivo prati regularnost takmičenja u zemljama članicama, a Zvezdu je prošle suspendovala iz evropskih nadmetanja zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

20.07.2015.

Ivan Tasovac (49)

Posetivši u bolnici dramskog umetnika Ljubivoja Tadića koji se leči od opekotina zadobijenih u požaru, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac (49) pokazao je da ima i drugo lice, ono humano i emotivno. Tasovac je poželeo brz oporavak glumcu i preneo mu izraze saosećanja srpske kulturne javnosti.

Cvetan Vasilev (56)

Vlasnik Fabrike stakla iz Paraćina, bugarski tajkun Cvetan Vasilev (56) moraće da plati srpskim preduzećima sva dugovanja za struju i gas. Čovek koga Sofija krivično goni zbog kriminala i korupcije hteo je da izbegne da izvrši tu obavezu, ali mu nije uspelo. Dug će morati da plati do kraja meseca.

 

18.07.2015.

Duško Novaković (67)

Petočlani žiri Saveza Srba u Rumuniji, sastavljen od srpskih književnika i izdavača, jednoglasno je odlučio da nagradu Bazjaška povelja za celokupno pesničko delo dodeli Dušku Novakoviću (67). Reč je o najvećem književnom priznanju Srba u Rumuniji i jednom od najznačajnijih u našem rasejanju. Nagrada će biti uručena u srpskom manastiru Bazjaš u Rumuniji.

Marko Nikolovski (25)

Naprednjaci imaju kadrovsko rešenje za sve, pa tako interese države u Topionici i rafinaciji bakra Bor odnedavno zastupa Marko Nikolovski (25), kako se se navodi na stranačkom sajtu, uspešan student Tehničkog fakulteta. Osim njega, državu predstavljaju još dva diplomirana inženjera. Po zakonu, državni kapital mogu da zastupaju zaposleni i izuzetno stručnjaci van preduzeća.

17.07.2015.

Vladica Petrović (57)

Kruševački FAM, čiji je direktor Vladica Petrović (57), poslao je prvi šleper vrhunskog ulja i maziva u Rusiju. Novi izvoznički posao i uspeh usledili su nakon što je pre četiri godine poništena privatizacija, a preduzeće je bilo prezaduženo.
- Izvozimo 30 odsto proizvodnje i to je obrt od 4,5 miliona evra. Takođe, držimo 27 odsto domaćeg tržišta i uplaćujemo u budžet četiri miliona evra godišnje - kaže Petrović, a 229 radnika priželjkuje da postanu vlasnici putem konzorcijuma.

Rasim Ljajić (51)

Rasim Ljajić (51) ministar je trgovine u zemlji u kojoj ne postoji pravilnik o dozvoljenoj količini leda u smrznutim proizvodima. Skandal je izbio kada je Mario Spasić, sekretar Transparentnosti kupio smrznutu ribu navodno tešku 1.190 grama i iz nje izdvojio čak 490 grama leda. Izračunao je da je pola kilograma leda platio 150 dinara, koliko bi i istu količinu ribe. Direkcija za mere i dragocene metale saopštila je potom da je "uvođenje pravilnika u planu". Jednog lepog dana.

16.07.2015.

Aleksandar Karađorđević (70)

Princ Aleksandar Karađorđević (70) slaviće jubilarni rođendan tri dana na Belom dvoru, a u goste mu dolaze krunisane glave, švedski kralj Gustav s kraljicom Silvijom, princ Albert od Monaka, španska kraljica majka Sofija, a očekuju i nekoga iz belgijske kraljevske kuće. Aleksandar očekuje i diplomatski kor, biznismene i predstavnike srpske vlasti koji žele da uspostave kontakte sa uticajnim dinastijama i poslovnim krugovima u Evropi.

Aleksandar Vulin (43)

Aktivisti Pokreta socijalista ministra Aleksandra Vulina (43) delili su Beograđanima kalendare s političkim porukama. Na jednoj varijanti prikazan je Sveti Georgije s porukom na srpskom jeziku, a na drugoj se pozivaju na autoritet ruskog predsednika Vladimira Putina ispod čije fotografije piše "DžES
". Ne zna se kakve veze imaju s Putinom, ali kalendare dele u mesecu julu, što asocira na nekadašnju Vulinovu pripadnost stranci JUL Mirjane Marković.

15.07.2015.

Branka Kulić (62)

Direktor Galerije Matice Srpske u Novom Sadu, dr Branka Kulić, autor je izložbe srpskih ikona 18. veka koja će uskoro biti predstavljena Italijanima, počev od Peruđe. Matica srpska svoje blago poslednji put je prikazala Italijanima 1972. godine. Među 34 ikone je i nekoliko koje su pronađene poslednjih godina i restaurisane. To je bila prilika da srpski konzervatori borave u Italiji i nauče nove tehnike, a Ministarstvo kulture ove godine umanjilo je budžet Matice skoro za trećinu.

Željko Sertić (48)

Ministar privrede Željko Sertić kreator je završne faze srpske privatizacije u kojoj su u staro gvožđe upravo prodata postrojenja nekadašnjeg giganta prehrambene industrije "29. novembar" iz Subotice. Za 48 miliona dinara (400.000 evra) mašine su prodate nemačkom preduzeću specijalizovanom za trgovinu sekundarnim sirovinama i bavi se kupoprodajom metalnog otpada u Austriji, Italiji i Sloveniji. Cena je četiri puta manja od procenjene vrednosti firme.

14.07.2015.

Leo Borisavljević (22)

Pijanista Leo Borisavljević (22) jednoglasnom odlukom žirija pobednik je festivala klasične muzike "Baljšoj" u Drvengradu na Mećavniku. Student beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti osvojio je Zlatnu matrjošku u konkurenciji učenika iz Rusije, i studenata prestižnih muzičkih konzervatorijuma iz Pariza, Beča i Ljubljane. Poseban kuriozitet je što je Leo počeo da uči klavir relativno kasno, tek sa 12 godina.

Zoran Drobnjak (59)

Zoran Drobnjak (59), direktor Puteva Srbije nije se uzbudio zbog gužvi u špicu sezone.
- Leto je i vreme za popravke i gradnju. Naši vozači su poprilično razmaženi. Na putevima kroz Austriju sada se isto dosta radi. Tamo se gužve ne mogu porediti sa ovima u Srbiji, ali se niko ne buni - rekao je Drobnjak koji se nije osvrnuo na tvrdnje građevinskih stručnjaka da radovi mogu da se završe pre sezone uz bolju organizaciju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online